Det er hverken nogen let – eller billig – sag at få installeret et jordvarmeanlæg. Det kræver nemlig nedgravning af mange, mange meter slange i jorden, hvorfra varmen kan trækkes og sendes videre ind i varmeanlægget inde i huset. Og det er jo en både besværlig og bekostelig affære at få gjort, hvis man skal til at grave have, planter, fliser, hegn osv. op, på en grund som allerede er anlagt, lige som man gerne vil have den. Det hele skal jo retableres bagefter – og det koster altså en del – i både tid og penge.

Derfor er det langt lettere – og billigere – at etablere jordvarmen allerede fra starten, når man bygger et nyt hus. Inden grunden er anlagt, græsset sået og planter plantet osv. Det er langt lettere – og også langt billigere.

Jordvarme er en god idé

Men lad os lige med det samme slå fast, at jordvarme altså er en god idé at få anlagt – en rigtig god idé endda. Med støt stigende priser på de fleste former for opvarmning, kan der spares en hel del penge ved at anvende den varme, som allerede produceres naturligt i jorden. Varmen skal så at sige ”bare” samles op og hentes ind i huset.

Det koster jordvarme

Etableringen af et jordvarmeanlæg beløber sig typisk i omegnen af 100.000,- kroner. Så det er selvfølgelig ikke nogen helt billig affære. Men i det lange løb bliver pengene altså tjent hjem igen og mere til.

Samtidig med, at jordvarme på sigt vil give en god besparelse, så er det også en miljøvenlig form for opvarmning, som kræver tilførsel af en hel del mindre energi end stort de fleste andre kendte opvarmningsformer. Så der er altså mere end én god grund til at benytte sig af jordvarme.

 

Disclaimer